Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farszynki z mięsem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

CIASTO

ziemniaki 500 g
mąka ziemniaczana 120 g
jajko 1 szt
sól 1 łyzeczka

FARSZ

mięso wieprzowe ugotowane 150 g
jajko 1 szt
cebula 1 szt
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Farszynki z mięsem

CIASTO:

Ziemniaki gotujemy , odcedzamy , tłuczemy albo mielimy w maszynce do mięsa.

Dodajemy jajko , mąkę i sól , a następnie wyrabiamy gładkie , elastyczne ciasto.

FARSZ:

Cebulę drobno siekamy i szklimy na patelni.

Jajko gotujemy na twardo.

Mięso mielimy razem z jajkiem i cebulą.

Doprawiamy solą , pieprzem i papryką, a następnie dokładnie mieszamy.

CAŁOŚĆ:

Z ciasta urywamy kawałek , formujemy kulkę , rozwałkowujemy , nakładamy na środek farsz, zawijamy i formujemy kotlety.

Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 01.07.2014 10:43
pyszny ten obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak