Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pure ziemniaczane z prażoną cebulką Eli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
mleko 3,2% 1 szklanka
masło 1/3 kostki
Cebulka smażona Prymat 2 czubate łyżki
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pure ziemniaczane z prażoną cebulką Eli

Ugotowane ziemniaki utłuc tłuczkiem.Mleko podgrzać.Do utłuczonych ziemniaków dodać cebulkę,czosnek,gałkę muszkatołową,sól,pieprz,masło i gorące mleko.Ubić tłuczkiem na puszystą masę.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oliwkowa
oliwkowa 24.10.2010 11:21
Dziś zrobię z tego przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak