Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty (sok z cytryny,sosy:rybny,sojowy,chilli,oleje:sezamowy,roślinny.czosnek granulowany) utrzepać trzepaczką.Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym filety pokroić na 3 części,zalać marynatą i wstawić do lodówki na conajmniej 3 godziny.Wyjąć z marynaty,osączyć na durszlaku,panierować w mące(nadmiar mąki otrzepać) i obsmażyć na gorącym oleju z obu stron.Rozmrożony szpinak podgrzać.Do śmietany dodać przyprawy.w wodzie rozrowadzić mąkę,dodać do śmietany,wlać razem do szpinaku i zagotować,żeby sos zgęstniał.Usmażoną rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym,zalać sosem i zapiekać w temperaturze 190 stopni przez około 30 minut.Smacznego!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jak można popsuć dobrą rybkę szpinakiem?! oczywiście to żart! piszę tak tylko dlatego, że nie lubię szpinaku
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Fajnie wygląda!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !