Sposób przygotowania

Przygotować sos beszamelowy: 5 dag masła stopić, dodać mąkę, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić mlekiem i zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem wyciśniętym z cytryny. Wymieszać z żółtkami, śmietaną i serem startym na dużych oczkach (nie gotować).

Brukselkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Pomidory obrane ze skóry oraz szynkę pokroić w dość grubą kostkę i wymieszać z brukselką. Naczynie żaroodporne wysmarować pozostałym masłem. Wyłożyć warzywa z szynką i zalać przygotowanym sosem beszamelowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190ºC i zapiekać około 30 minut.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Super przepis. Chętnie wypróbuję:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !