Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z porów

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 3 szt
ziemniaki 2 szt
mleko 2 szklanki
jajko 2 szt
mąka 3 łyżki
margaryna 1 łyżka
zielenina 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z porów

Oczyszczone pory przekroić wzdłuż i dokładnie wymyć w środku. Pokroić jeszcze w poprzek na mniejsze kawałki, włożyć na rozgrzaną margarynę i krótko podsmażyć. Zalać 3 szklankami wrzącej wody, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i razem gotować ąż będą miękkie. Następnie zmiksować lub przetrzeć przez sitko. Doprawić zupę mlekiem wymieszanym z mąką, zagotować, przyprawić do smaku solą, pieprzem, maggi i kostką bulionową. Z jajek i mąki zrobić lane kluski. Przed podaniem wlać je wprost do zupy, ugotować kluseczki. Zupę posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 10.06.2012 23:07
pyszna
kuklik 13.02.2012 08:38
muszę spróbować
Monika193
Monika193 29.09.2011 21:00
lubię taką zupkę
angelika14 08.01.2011 11:49
lubię zupę porową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak