Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mufinki marchewkowo-orzechowe Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztoki
cukier 1/2 szklanki
cukier wanilinowy 1 sztuka
olej roślinny 1/2 szklanki
maślanka 1 szklanka
mąka pszenna 2 szklanki
marchewki surowe utarte na tarce z małymi oczkami 2 sztuki
orzechy włoskie 80 g
proszek do pieczenia 1 mały

Przepis i sposób przygotowania na: Mufinki marchewkowo-orzechowe Eli

ajka,cukier i cukier waniliowy ubić mikserem na puszystą masę.Dodać olej,maślankę i jeszcze chwilę ubijać.Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito.Do masy dodać orzechy,marchewkę,mąkę i wymieszać drewnianą łyżką do połączenia składników.Ciasto wyłożyć do foremek na mufinki i piec w temperaturze 180 stopni przez 30-35 minut.Mufinki można polać lukrem,polewą lub posypać cukrem pudrem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 22.10.2011 08:34
Pyszne.
jolajka 17.02.2011 10:10
piekłam ciasto marchewkowe, ale mufinki też chętnie zrobię,
Smakosz6 13.12.2010 11:08
mniam
oliwkowa
oliwkowa 07.10.2010 10:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak