Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w pierzynce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 łyżki
jajko 2 szt
śmietana 2 łyżki
tłuszcz do smażenia
sól
parówki 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w pierzynce

Białka ubić z solą. Mąkę, olej, żółtka, sól wymieszać, dodać wodę i zrobić gęste ciasto, białka delikatnie połączyć z ciastem. Parówki zanurzać w cieście i smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 31.05.2011 23:21
super
gusia1000 21.04.2011 00:21
Pycha.
Izabela28 17.11.2010 20:26
Pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak