Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka ogórkowo- rzodkiewkowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuka
rzodkiewka 3 sztuka
ogórek 4 cm
kiełki pora
majonez 2 łyżka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka ogórkowo- rzodkiewkowe

Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy, hartujemy zimną wodą i odcedzamy.

Ogórka obieramy ze skórki, wydrążamy środek. Kroimy w bardzo drobną kostkę wraz z dwoma rzodkiewkami.

Jaja przecinamy wzdłuż na pół, wyciągamy żółtka i ucieramy je dokładnie z majonezem.

Dodajemy ogórka i rzodkiewkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Przygotowaną masą faszerujemy białka jaj. Przybieramy rzodkiewką pokrojoną w cienkie półtalarki.

Faszerowane jajka układamy na kiełkach rzodkiewki. Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 25.06.2014 20:50
Smaczny pomysł :)
marcia7 24.06.2014 15:23
świetne to nadzienie
Agnieszka-87-25 24.06.2014 13:33
super mniam
sylwia_sl 24.06.2014 11:34
Nigdy nie dodawała ogórka do farszu ale bardzo mi się ten przepis spodobał
bhb8 24.06.2014 10:31
prosty, dobry przepis :)
2milutka 24.06.2014 09:54
zapachniało Wielkanocą w czerwcu:))))
Megg 24.06.2014 01:42
Pyszne takie jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak