Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż po parysku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
pieczarki 20 dag
cebula 2 szt
żółty ser starty 4 łyżki
margaryna 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
szynka 5 dag
czosnek 1 ząbek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
zielenina 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż po parysku

Cebulę i czosnek posiekać, szynkę pokroić w kostkę. Umyte pieczarki posiekać na małe kawałki. Wszystko to poddusić w tłuszczu, nie rumienić. Ryż ugotować w wodzie z kostką rosołową, dodać siekaną zieleninę i listek laurowy, sól i pieprz do smaku. Po ugotowaniu wszystko ze sobą wymieszać, dodać koncentrat pomidorowy, jeszcze raz przemieszać. Posypać na wierzchu żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 20.01.2013 11:35
bardzo smaczna potrawka
Katarzyna59 05.07.2012 19:51
smaczny
teresa18 03.04.2012 19:11
rewelacyjny
Rybciia 22.01.2012 15:30
super
IKrakowianka 18.11.2011 09:19
wygląda pięknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak