Sposób przygotowania

Kiełki należy blanszować przez 30 sekund we wrzątku, odsączyć je. Ogórki obrać, zetrzeć na jarzynówce lub pokroić w zapałkę i wymieszać z kiełkami. Z sosu sojowego, oleju sezamowego, soku z cytryny, soli i pieprzu przygotować sos i polać nim sałatkę. Do sosu można dodać także inne składniki, np. ocet winny, czy ocet ryżowy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    Uwielbiam sałatki a kiełkami.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    genialny przepis :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    tylko nie kiełki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    nie przepadam za kiełkami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    zapowiada sie smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    takiej jeszcze nie jadłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !