Sposób przygotowania

Grzyby pokroić(nie rozmrażać),cebulę drobno posiekać.W wysokiej patelni rozgrzać margarynę,dodać cebulę i chwilę przesmażyć.Dodać grzyby,kostkę grzybową,pieprz i jeszcze smażyc do miękkości grzybów.Wlać wodę(ilość zależy od gęstości sosu) i gotować kilka minut.Do 1/2 szklanki wody dodać mąkę i dokładnie wymieszać.Do mąki dodać śmietanę,wymieszać i wlać do sosu.Jeszcze chwilę pogotować,aż sos zgęstnieje.Doprawić maggi do smaku.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Wygląda bosko!
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Uwielbiam takie dania
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Szkoda,że takie suche lata nastały i mało grzybów.Uwielbiam takie sosy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !