Sposób przygotowania

Piersi gesi wymoczyc dwukrotnie w zimnej wodzie, odciac skóre. Warzywa umyc i obrac, natke posiekac. Kapuste pekinska poszatkowac na srednio grube czesci, kalafiora rozdrobnic na male rózyczki, ryz przeplukac zimna woda. Cebule, cukinie, czosnek, papryke kroimy w kosteczke. Marchew, pietruszke i selera kroimy w pólkrazki. Do garnka z zimna woda, wrzucamy piersi gesi, ok 2 lyzki vegety i lyzeczke soli, zagotowujemy. Zmniejszamy ogien i gotujemy mieso przez ok godzine, na srednim ogniu. Do wywaru, dodajemy cebule, papryke i marchewke, gotujemy przez 10 minut, po czym dodajemy kalafior, seler, pietruszke, kapuste, ryz, lisc laurowy. Gotujemy na malym ogniu przez ok 25 minut, do miekkosci wszystkich skladników, po czym wrzucamy drobno posiekany czosnek i natke pitruszki, doprawiamy do smaku.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    extra zupka
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ale smakowita
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takiej jeszcze nie jadłem
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    ale kolorowa. pychota!!;d
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !