Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielowarzywna zupa z cukinia i ryzem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zimnej wody 1,7 litra
podwójna piers gesi
glówki kapusty pekinskiej - twardej czesci, 0,5
zielona swieza papryka 1
ząbki czosnku 3
pęczek natki pietruszki
Liść laurowy suszony Prymat 2
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.,Przyprawa do zup Kucharek-e
lód 2 młoda
pietruszka korzeń 3 młoda
ryż biały 0,5

Przepis i sposób przygotowania na: Wielowarzywna zupa z cukinia i ryzem

Piersi gesi wymoczyc dwukrotnie w zimnej wodzie, odciac skóre. Warzywa umyc i obrac, natke posiekac. Kapuste pekinska poszatkowac na srednio grube czesci, kalafiora rozdrobnic na male rózyczki, ryz przeplukac zimna woda. Cebule, cukinie, czosnek, papryke kroimy w kosteczke. Marchew, pietruszke i selera kroimy w pólkrazki. Do garnka z zimna woda, wrzucamy piersi gesi, ok 2 lyzki vegety i lyzeczke soli, zagotowujemy. Zmniejszamy ogien i gotujemy mieso przez ok godzine, na srednim ogniu. Do wywaru, dodajemy cebule, papryke i marchewke, gotujemy przez 10 minut, po czym dodajemy kalafior, seler, pietruszke, kapuste, ryz, lisc laurowy. Gotujemy na malym ogniu przez ok 25 minut, do miekkosci wszystkich skladników, po czym wrzucamy drobno posiekany czosnek i natke pitruszki, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 02.11.2012 23:41
pycha
Betka 02.11.2012 23:22
ale kolorowa. pychota!!;d
agnieszka189 26.01.2011 12:36
pychotka
buksiak12 18.09.2010 14:08
takiej jeszcze nie jadłem
Kate131 17.09.2010 16:16
ale smakowita
banditka 17.09.2010 11:40
extra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak