Sposób przygotowania

Sałatę i owoce opłukać i osączyć. Oliwę zmieszać z octem (sokiem cytrynowym), doprawić szczyptą soli, cukru i pieprzu, wymieszać. Plasterki szynki posmarować serkiem, zwinąć w ruloniki i pokroić na ok.1-2 cm kawałki. Sałatę ułożyć na talerzach, posypać borówkami, listkami koperku, pokrojonymi na ćwiartki winogronami. Na wierzchu ułożyć ślimaczki szynkowo-serowe. Całość lekko skropić sosem. Podawać jako samodzielną przekąskę na lunch albo kolację.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    piękne i pewnie pyszne :)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    wyszło jakkrólewska taca
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    aż się chce spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !