Sposób przygotowania

Mąki przesiać z solą i proszkiem do pieczenia. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą, prawie białą masę. Masło rozpuścić i przestudzić. Stopniowo wlewać je do ubitych jaj cały czas miksując. Następnie dodać mąkę i wymieszać dokładnie całość łyżką. Formę (piekłam w tortownicy śr.32 cm) wysmarować masłem i wysypać bułką. Wlać ciasto. Na wierzch wyłożyć opłukane i dokładnie osączone borówki. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 st. ok. 40 min., przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Jeszcze ciepłe polać lukrem utartym z cukru pudru z dodatkiem soku cytrynowego.

Komentarze

  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Mniam!
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Nie jadłam, ale się ładnie prezentuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Smaczcnie wyglądający placek borówkowy
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    to coś dla mnie kocham borówki w każdej ilości i w każdej postaci
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mniam!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    alez to apetycznie wygląda
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    chętnie bym zjadła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !