Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w cieście francuskim.

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

szparagi białe 50 dag
szynka gotowana 3 plastry
mozzarella w bloku 10 dag
ciasto francuskie 0,5 rolki
sól
cukier
Zioła prowansalskie suszone Prymat
jajko 1 szt
sezam czarny

Sos

ząbek czosnku 1 szt
majonez 1 łyżka
curry
koperek
sok z cytryny
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w cieście francuskim.

Kroki postępowania

1
Zrobić sos. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z majonezem, koperkiem, sokiem z cytryny, curry i dodać odrobinę Kucharka.
Szparagi obrać, obgotować w wodzie z solą i cukrem.
Krok 1 - Szparagi w cieście francuskim. foto
2
Plastry szynki lekko posmarować sosem czosnkowym
Krok 2 - Szparagi w cieście francuskim. foto
3
i posypać startą mozzarellą.
Krok 3 - Szparagi w cieście francuskim. foto
4
Na każdym plastrze położyć 2 - 3 szparagi i całość zawinąć w szynkę.
Krok 4 - Szparagi w cieście francuskim. foto
5
Z ciasta francuskiego wyciąć radełkiem paski i owinąć nimi szynkę.
Ułożyć w naczyniu do zapiekania, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać uprażonym czarnym sezamem
Krok 5 - Szparagi w cieście francuskim. foto
6
i wstawić do gorącego 190 oC piekarnika na 15 minut.
Krok 6 - Szparagi w cieście francuskim. foto
7
Podawać z dodatkiem sosu czosnkowego, lub bez.
Krok 7 - Szparagi w cieście francuskim. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 21.06.2014 10:35
wyglądają rewelacyjnie
sylwia_sl 20.06.2014 20:53
przepis zabrany :)
Kuchenka 20.06.2014 12:00
bardzo kuszące danie, i świetna propozycja podania ;)
migotka28 19.06.2014 22:24
cudnie wyglądają az ślinka leci
wyattearp 19.06.2014 17:45
super musi skalować
Malinka 19.06.2014 16:36
Bardzo, ale to bardzo nabrałam ochoty na takie pyszności, super!
Maria 70 19.06.2014 16:34
Wygląd bardzo zachęcający.
ZEWA 19.06.2014 15:09
Też takie robię ale bez sezamu pycha są.
Agata3 19.06.2014 15:00
bardzo smaczne:)
Anna133 19.06.2014 14:48
widzę ,że u ciebie sezon na szparagi w pełni a u mnie truskawki rządzą ;)
Janina 19.06.2014 12:47
Wytworne danie;)
halinah 19.06.2014 11:57
fajny pomysł :)
Aleksandra/Olcia 19.06.2014 11:34
apetyczna prezentacja
kasienka23 19.06.2014 11:18
wspaniałe danie!
Lis 19.06.2014 11:07
Z pewnością są pyszne:)
mysza75 19.06.2014 11:01
jak pysznie wyglądają jedną wiązkę poproszę :-)
olkaaa 19.06.2014 10:56
bardzo fajne
gosia56 19.06.2014 10:38
super ale bym zjadła ;)
Sylwia26 19.06.2014 10:19
ale smakołyki
Czyki 19.06.2014 09:46
Oj muszą smakować !!Rewelacja
Agnieszka-87-25 19.06.2014 09:15
smacznie wyglądają
Lidzia 19.06.2014 08:55
To mi się podoba. Na pewno wypróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak