Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane plauszki z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 50 dag
mąka ziemniaczana 20 dag
jajko 2 szt
mięso mielone 20 dag
pieczraki 20 dag
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane plauszki z grzybami

Pieczarki posiekać i przysmażyć na oleju wraz z mięsem, podlać wodą i poddusić. Farsz wymieszać z jednym jajkiem, majerankiem, solą i pieprzem. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać mąkę, sól i jajko, zagnieść ciasto. Z ciasta formułować prostokąty, kłaść farsz, zlepić ciasto. Ugotować w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 12.08.2012 11:25
pyszne
Motorek 09.07.2012 09:09
mniam
Angelika10 06.03.2012 21:44
Pyszne.
Iwona51
Iwona51 12.02.2012 11:15
pycha
Norgiusz 29.10.2011 07:34
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak