Sposób przygotowania

Maliny zmiksować i powstałą pulpę przetrzeć przez gęste sitko żeby pozbyć się pesteczek. Przelać do słoika, dodać ocet jabłkowy i balsamiczny, odrobinę soli, pieprzu i cukru oraz oliwę. Zakręcić słoik i potrząsając nim energicznie wymieszać sos – będzie gesty, prawie jak majonez i bardzo pachnący. Trzeba spróbować i ew. doprawić w/g własnego smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    z czym podajesz ten dip:)?
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Też jestem ciekawa:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    podałam to nie jako dip tylko jako sos m.in. do sałatki z sałaty lodowej z ananasem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    aż ślinka cieknie :) piękny kolor

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !