Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony pstrąg z purée ziemniaczano-chrzanowym i marynowanymi buraczkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z pstrąga 800 g (bez skóry i ości)
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 opakowanie
mąka 3 łyżki
ziemniaki 1 kg
śmietana 100 ml
masło 100 g
Chrzan śmietankowy Smak 3 łyżki
bekon 100 g (pokrojony w plasterki)
buraczki konserwowe 1 słoik
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony pstrąg z purée ziemniaczano-chrzanowym i marynowanymi buraczkami

Kroki postępowania

1
Przygotuj wszystkie składniki.
Krok 1 - Smażony pstrąg z purée ziemniaczano-chrzanowym i marynowanymi buraczkami foto
2
Umyte i osuszone filety z pstrąga oprószyć przyprawą do ryb i mąką, obsmażyć na złoty kolor.
Krok 2 - Smażony pstrąg z purée ziemniaczano-chrzanowym i marynowanymi buraczkami foto
3
Ziemniaki obrać, ugotować, a następnie ugnieść z masłem i śmietaną.
Krok 3 - Smażony pstrąg z purée ziemniaczano-chrzanowym i marynowanymi buraczkami foto
4
Dodać chrzan śmietankowy i doprawić do smaku.
Krok 4 - Smażony pstrąg z purée ziemniaczano-chrzanowym i marynowanymi buraczkami foto
5
Pstrąga podawać z chrupiącym, wcześniej usmażonym bekonem, aromatycznym purée ziemniaczano-chrzanowym i pokrojonymi w kostkę buraczkami marynowanymi.
Krok 5 - Smażony pstrąg z purée ziemniaczano-chrzanowym i marynowanymi buraczkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 22.06.2014 17:48
ładny talerz, zjadłam bym żeby zobaczyć cały
Krzysztof15 18.06.2014 20:34
pyszny pstrag
IwonaDD 18.06.2014 18:29
rewelacja!!!
gosia561 18.06.2014 15:14
pięknie podany
bhb8 18.06.2014 11:30
zapowiada się smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak