Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z kaszą i otrębami. Prażymy na małym ogniu mieszając drewnianą łyżką co jakiś czas aż mieszanka się zarumieni ok 2 godzin. Wodę zagotować z łyżką soli czosnkowej. Uprażoną mąkę zalewamy wodą i mieszamy aż masa będzie miała jednolitą konsystencje. Pokrojony w kostkę boczek wytapiamy i okraszamy prażuchę. Podawać można z kalafiorem lub np mlekiem. Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Słyszałam o tej potrawie ale nie miałam okazji jej robić.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszę wypróbować Twój przepis.
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    coś oryginalnego
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    tylko czy to jest jadalne?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    raczej nie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !