Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z serem kozim, pomarańczą i kaszą pęczak

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 300 g
ser kozi 150 g
kasza pęczak 100 g
pomarańcza 2 szt.
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z serem kozim, pomarańczą i kaszą pęczak

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki
Krok 1 - Buraczki z serem kozim, pomarańczą i kaszą pęczak foto
2
Umyte buraczki zawinąć w folię aluminiową i piec ok. 45 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu obrać ze skórki. Pomarańcze wyfiletować. . Połowę buraków zmiksować na gładką masę z dodatkiem soku z resztek pomarańczy i wymieszać z kaszą.
Krok 2 - Buraczki z serem kozim, pomarańczą i kaszą pęczak foto
3
Z pozostałych buraków wydrążyć małe kulki.
Krok 3 - Buraczki z serem kozim, pomarańczą i kaszą pęczak foto
4
Ser kozi pokroić na kawałki. Sos włoski przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu.
Krok 4 - Buraczki z serem kozim, pomarańczą i kaszą pęczak foto
5
Na talerzu ułożyć buraczki z kaszą, serem kozim i cząstkami pomarańczy. Polać przygotowanym sosem.
Krok 5 - Buraczki z serem kozim, pomarańczą i kaszą pęczak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 11.08.2014 12:09
bardzo dobre
Katarzyna59 05.08.2014 18:39
bardzo apetyczne
jasiek 05.08.2014 09:33
wykwintne smaki
Beata999 17.06.2014 19:58
Piękne i smaczne.
marcia7 17.06.2014 17:16
jem oczami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak