Sposób przygotowania

Przygotowanie:
Przekrajamy pierś z kurczaka w poprzek aby powstały dwa cienkie kotlety z jednej piersi. Powstałe kotlety delikatnie rozklepujemy tłuczkiem, następnie smarujemy odrobiną oliwy z oliwek po czym wcieramy przyprawy: sól, świeżo mielony pieprz, zioła prowansalskie oraz smarujemy zalewą z suszonych pomidorów. Kulkę mozarelli kroimy na cztery plastry jednakowej grubości. Plastry mozarelli i suszone pomidory zwijamy w roladki. Roladki delikatnie obsmażamy z każdej ze stron, następnie owijamy boczkiem i spinamy wykałaczkami. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni i pieczemy roladki w naczyniu żaroodpornym przez ok. 20~25 min. Co 5 min. polewamy roladki wyciekającym z nich sosem. W trakcie pieczenia roladek przygotowujemy sałatę. Czosnek marynowany posypujemy oregano, bazylią ,majerankiem oraz papryką ostrą po czym skrapiamy oliwą, mieszamy i odstawiamy do lodówki na 15 min. Sałatę lodowa myjemy, suszymy następnie drobno rwiemy.Do sałaty dodajemy oliwki pokrojone w pół oraz czosnek marynowany w ziołach, całość polewamy sosem winegret. Upieczone roladki kładziemy na sałacie, podajemy ze świeżą bagietka posmarowaną masłem czosnkowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    drób zawsze miło widziany na moim talerzu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    często robię podobne roladki z kurczaka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !