Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korniszony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 4 l
ogórki gruntowe 3 kg
sól 4 łyżki
cukier 8 łyżek
czosnek ząbki
koper włoski
marchewka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
chrzan
ocet 10 % 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Korniszony

Wodę, ocet, sól, cukier wszystko razem zagotować i ostudzić.
Ogórki nakładać do słoików, dodać koper, chrzan, czosnek, gorczycę, listek, ziele angielskie oraz paski marchewki.
Ogórki zalać zalewą i pasteryzować do momentu, aż zmienią kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 16.02.2012 15:10
super przepis
gusia1000 19.04.2011 23:30
Co roku je robię.
gusia1000 19.04.2011 23:30
Co roku je robię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak