Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane eskalopki a'la caprese

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

polędwica wieprzowa 2 sztuki
mozzarella w kulce 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

sos

papryka czerwona 1 sztuka
pomidory w puszce 1 puszka
cebula 1 sztuka
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane eskalopki a'la caprese

Polędwiczki posypujemy solą i pieprzem, obsmażamy na patelni , podlewamy trochę wodą i podduszamy kilka minut. W tym czasie na drugiej patelni przygotowujemy sos. Paprykę, pomidory i cebule kroimy w kostkę i podsmażamy, a kiedy będą miękkie miksujemy blenderem. Doprawiamy do smaku.
Podduszone polędwiczki kroimy na plastry, a na każdy plaster kładziemy po plasterku mozzarelli i pomidora.
Do naczynia żaroodpornego wlewamy sos, na sos kładziemy polędwiczki z mozzarellą i pomidorami i zapiekamy 10-15 minut w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 23.06.2014 12:38
mniam obiadek , super :)
ada.la 15.06.2014 08:59
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak