Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka z grillowanym schabem karkowym z pieczarkami i tartym serem oscypek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

schab karkowy 800 g
bułka 4 szt. (piwne)
pieczarki 200 g
oliwa do smażenia
natka pietruszki
cebula 1 szt.
cebula czerwona 1 szt.
oscypek 80 g (tarty)
szpinak 100 g (świeży)
sałata radicchio 1/2 główki
Sos sałatkowy czosnkowy cezar Prymat 1 opakowanie
majonez 2 łyżki
masło roślinne 40 g
ogórki małosolne 4 szt. (obrane)
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat

Marynata

oliwa 100 ml
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka z grillowanym schabem karkowym z pieczarkami i tartym serem oscypek

Umyty i osuszony schab pokroić na 4 kotlety, lekko je rozbić, zamarynować w oliwie z oliwek połączonej z przyprawą do karkówki Prymat i odstawić na 2 godziny do lodówki.
Pieczarki pokroić na cząstki, usmażyć na oliwie z oliwek, doprawić do smaku solą i pieprzem, a na końcu dodać suszoną Natkę pietruszki Prymat.
Szpinak i sałatę umyć, osuszyć i tuż przed podaniem połączyć z sosem czosnkowym przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu. Cebulę pokroić w krążki.
Mięso wyjąć z marynaty i grillować po około 6 minut z każdej ze stron.
Bułkę przekroić na pół, posmarować masłem, ułożyć na niej szpinak i sałatę radicchio. Na chrupiących sałatach umieścić soczystą karkówkę, a na niej usmażone pieczarki, krążki cebuli i tarty oscypek. Tak przygotowaną kanapkę podawać z obranymi ogórkami małosolnymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 04.09.2015 18:48
dzieło sztuki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak