Sposób przygotowania

Wodę zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Wrzątkiem zalewamy jeżyny. Odstawiamy,a na drugi dzień odcedzamy jeżyny i zalewamy spirytusem Zlewamy do butelek i gotowe!!

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Beata73

    sądecka nalewka lepsza od śliwowicy z tamtego regionu!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    muszę wypróbować brzmi interesująco
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    fajne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Bardzo szybki sposób na nalewkę - może za rok wypróbuję:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    no to już wiem co zrobić z jeżynami :) w tym roku ...
  • -2
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Nie zrozumiałam tego przepisu. Co zalewamy spirytusem, jeżyny czy tą wodę. Jeżeli jeżyny to co ze zlanym rozwtworem
  • 3
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    wspaniała!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !