Sposób przygotowania

Ciasteczka pokruszyć, zalać likierem.Jabłka umyć, odciąć kapelusze, wydrążyć, skropić sokiem z cytryny.Żaroodporną formę posmarować łyżką masła.Resztę masła stopić, wymieszać z posiekanymi pistacjami.Wypełnić jab łka przykryć kapeluszami.posypać łyżką cukru pudru.włożyć do formy piec 25 minw temp 180 stopni.Cukier stopić na patelni wlać 2 łyżki wody i 3 krople soku z cytryny.zdjąć z ognia.Mleko połączyć z mąką wlać do karmelu, miesając podgrzewać aż powstanie sos.Jabłka oprószyć cukrem pudrem, polać sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    pyszne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    wszystko co na słodko jest pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja38

    pycha
  • 4
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    znakomite
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Jabłuszka czerwone , dobrze wydrążone ,ciasteczkami wypelnione, ikierem skropione i pięknie upieczone To jest to!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Warto zrobić.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !