Sposób przygotowania

1. Boczek kroimy w plasterki przyprawiamy, wysmażamy na patelni na chrupko,
2. zdejmujemy z patelni,
3. ziemniaki obieramy, kroimy na pół, smażymy na tłuszczu z boczku,
4. marchew i cebulę obieramy kroimy w grubą kostkę dodajemy do ziemniaków,
5. co jakiś czas dodajemy po łyżce wody na patelnie,
6. paprykę i koper kroimy jak poprzednie warzywa i dodajemy na patelnie,
7. dodajemy boczek i smażymy, aż warzywa będą miękkie, przyprawiamy,
8. dodajemy oliwki, kapary i śmietanę

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    całkiem ciekawa propozycja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    musi być pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Rewelacja ciekawe danie i bardzo mnie ono zainteresowało
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    proste i pyszne
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    bardzo fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Smakowite :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !