Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

warzywa z boczkiem na patelni

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki małe 500 g
boczek 300 g
marchewka 2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
oliwki 1 garść
kapary 1 garść
śmietana 1 łyżka
woda 1/2 szklanki
sól
pieprz
rozmaryn
Majeranek suszony Prymat
papryka zielona 1 sztuka
fenkuł 1 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: warzywa z boczkiem na patelni

1. Boczek kroimy w plasterki przyprawiamy, wysmażamy na patelni na chrupko,
2. zdejmujemy z patelni,
3. ziemniaki obieramy, kroimy na pół, smażymy na tłuszczu z boczku,
4. marchew i cebulę obieramy kroimy w grubą kostkę dodajemy do ziemniaków,
5. co jakiś czas dodajemy po łyżce wody na patelnie,
6. paprykę i koper kroimy jak poprzednie warzywa i dodajemy na patelnie,
7. dodajemy boczek i smażymy, aż warzywa będą miękkie, przyprawiamy,
8. dodajemy oliwki, kapary i śmietanę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 14.06.2012 21:19
Smakowite :)
bietka 07.06.2012 14:00
bardzo fajny przepis
eli_555 30.06.2011 23:33
proste i pyszne
Dorota76 27.09.2010 18:17
Rewelacja ciekawe danie i bardzo mnie ono zainteresowało
Agnieszka172 03.09.2010 18:54
musi być pyszne
Jolanta40 29.08.2010 19:32
całkiem ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak