Sposób przygotowania

1. z mąki, masła, jajka i szczypty soli zagnieść ciasto,
2. uformować kulkę i włożyć na 1-2 godziny do lodówki,
3. po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim blaszkę, wykleić ciastem też boki blaszki by powstał kołnierz,
4. po nakłuwać ciasto widelcem i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 20 min,
5. na rozgrzaną patelnie z oliwą dodać pokrojony czosnek, podsmażyć i wlać pomidory,
6. dodać pokrojone w krążki oliwki,
7. następnie dodać przyprawy i pokrojoną zieleninę, chwile podusić,
8. na upieczonym cieście rozkładamy większość pokrojonego w plasterki sera,
9. zalewamy ciasto pomidorami i rozkładamy na nim resztę sera,
10. pieczemy tartę jeszcze 20 min i gotowe.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Zakładam , że smaczne :D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    ciekawy przepis.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    PYCHA
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    jak zwykle super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    wytrawna,pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !