Sposób przygotowania

Surowe ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy sól, bryndzę, masło, mąkę i sodę. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm i kroimy w paski wg uznania ( ja kroje 7 cm na 1 cm) Paluszki smarujemy białkiem i posypujemu kminkiem.
Pieczemy w temp. 180 st.
Możemy zamiast kminku dać mak.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepis bardzo ciekawy. Ile orientacyjnie wynosi czas pieczenia paluszków?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja42

    Wg przepisu w gazetce kulinarnej za 0,89 zł przesłanym przez Panią Bogumiłę to Pieczemy w temp. 180C na chrupko. Twój przepis różni się z przepisem Pani Bogumiły tylko tym że 1x8cm kroi Pani Bogumiła a Ty 7x1cm. Jak już coś spisujesz to pisz po swojemu a nie z gazetki słowo w słowo - bo to nie pierwszy Twój przepis z tych gazetek spisany... ( dla sprawdzenia to PP numer 1/2010 str. 17).
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ntalia

    Ciekawy przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    dobrze spisane?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !