Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty piernik

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2
cukru szklanka
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 1/2 szklanki
ciemnego kakao 2 łyżeczki
cynamonu łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat łyżeczka
mąka 2 szklanki
dżem 1/2 szklanka
olej 1/2 szklanki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty piernik

Białka ubijamy, dodajemy cukier. Ucieramy mikserem na jednolitą masę. Dodajemy po kolei resztę składników. Dodajemy dżem, miszemy. Wylewamy do formy wysmarowanej masłem i pospanej kaszą manna. Pieczemu ok. 40 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.03.2011 22:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak