Sposób przygotowania

• piersi przecinamy wzdłuż nie do końca rozkładamy i rozbijamy delikatnie,
• przyprawiamy oliwą, sokiem z cytryny, solą, pieprzem, papryką, curry i wkładamy na chwilę do lodówki,
• po wyjęciu na piersi rozkładamy plastry sera posypujemy częścią posiekanej natki pietruszki, rolujemy i związujemy sznurkiem,
• obsmażamy na patelni, a następnie pieczemy w piekarniku ok 15 min,
• po upieczeniu roladę zdejmujemy z patelni,
• do powstałego tłuszczu dodajemy masło, wlewamy śmietanę i wodę z mąką ziemniaczaną, doprawiamy i dodajemy resztę natki pietruszki, grzejemy aż sos zgęstnieje,
• obrane ziemniaki gotujemy, ubijamy, od stawiamy do ostygnięcia,
• dodajemy do nich starty ser, jajko, 2 łyżki mąki, przyprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i papryką,
• mieszamy, z masy formujemy małe krokieciki obtaczamy w reszcie mąki i obsmażamy na złoty kolor,
• roladę kroimy i podajemy z krokietami i sosem

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    świetne te roladki
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !