Sposób przygotowania

Ryz gotujemy tak aby był sypki, odcedzamy i studzimy.
Jajka rozcieramy z cukrem. Mieszamy i dodajemy cały czas mieszając na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jogurt lub śmietanę a na koniec ugotowany ryż.

Smażymy na patelni z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z konfiturą, owocami lub posypane cukrem pudrem

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    ciekawy przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    można spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię takie wynalazki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    smaczny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !