Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe rolady ze szparagami i szpinakiem

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki główne

pierś z kurczaka 1 podwójna
szparagi zielone 16
polędwica wieprzowa 12 plastrów surowej wędzonej
szpinak świeży 2 garść
ser żółty 2 łyżki startego

Przyprawy

Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
chili Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe rolady ze szparagami i szpinakiem

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i rozkroić na cztery płaty.
Każdy z nich oprószyć solą i pieprzem.
Na płatach mięsa rozłożyć szpinak.
Krok 1 - Drobiowe rolady ze szparagami i szpinakiem foto
2
Ze szparagów odciąć zdrewniałe końcówki i szparagi ( po 4 ) ułożyć na jednym końcu mięsa i zwinąć w rolady.
Krok 2 - Drobiowe rolady ze szparagami i szpinakiem foto
3
Potem plastry polędwicy rozłożyć wzdłuż tak aby końce na siebie nachodziły i owinąć nimi rolady a potem ułożyć je w formie wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3 - Drobiowe rolady ze szparagami i szpinakiem foto
4
Na koniec rolady posypać startym serem i posypać chili.
Blachę z roladami wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec je przez 30 minut.
Podawać na gorąco.
Krok 4 - Drobiowe rolady ze szparagami i szpinakiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 07.06.2014 07:09
Ale wypasione roladki i jak pięknie wyglądają !
ZEWA 06.06.2014 22:41
Dziękuję :)
wyattearp 05.06.2014 19:55
takie jedzonko lubię
Jadwiga/Jaga85 05.06.2014 14:35
MEGA smacznie!!!
halinah 05.06.2014 14:11
zjadło by się ze smakiem :)
Aleksandra/Olcia 05.06.2014 12:47
pięknie podane
pestka 05.06.2014 12:43
przepyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak