Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letni rosół z groszkiem ptysiowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 0,5 szt
kosta warzywna 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
por 0,5 szt
cebula 0,5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
groszek ptysiowy 30 g
zielenina 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Letni rosół z groszkiem ptysiowym

Kurczaka umyć, zalać zimną wodą. dodać przekrojone na pół marchewki, pokrojoną pietruszkę i talarki talara. Całość zagotować, zebrać szumowinę, dodać posiekaną cebulkę, doprawić do smaku. Gotować na małym ogniu , do czasu aż mięso będzie miękkie. Wyjąć mięso, rosół przecedzić przez sitko. Podawać z posiekaną w kostkę marchewką, posiekaną natką z pietruszki i groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 13.06.2012 12:04
ciekawy
Iwona51
Iwona51 27.11.2011 00:47
super
Agnik 18.05.2011 10:46
jeszcze nie jadłam ale trzeba spróbować
Agnik 18.05.2011 10:46
jeszcze nie jadłam ale trzeba spróbować
edyta44 11.05.2011 20:17
ciekawe podanie
Gosia32
Gosia32 20.03.2011 00:08
ciekawy przepis;]
mehia 07.01.2011 19:09
ja też, ale może być niezłe :)
Koper 27.12.2010 19:42
Rosołu z groszkiem nigdy nie podawałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak