Sposób przygotowania

Bardzo mi się spodobała ta potrawa rodem z Holandii . Wg mnie jest bardzo bogata w smaki, prosta w wykonaniu , tania .Wszystko zależy od doprawienia .Dziś totalny Misz –masz .
Ziemniaki obrać , ugotować i utłuc na puree . Kapustę pokroić w paseczki, marchew w plasterki a por w krążki . Zalać wodą i ugotować do miękkości marchewki. Odcedzić. Boczek pociąć w paseczki ( ja stosuje metodę Niżeli Lawson – po prostu tnę nożyczkami – bardzo to wygodne ) , zarumienić na suchej patelni . Wlać olej , wsypać cebulę i usmażyć na złoto. Dołożyć kiełbasę i zarumienić ją . Kiełbasę odłożyć .Wymieszać puree ziemniaczane z kapustą , marchewką , porem , cebulą i boczkiem .Dodać natkę , utartą gałkę muszkatołową , sól, Pieprz mielony do smaku. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. W masę wcisnąć usmażoną kiełbasę . Rozgrzać piekarnik do 180 stopni i zapiekać 40 minut .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubię takie mieszańce. Koniecznie muszę wypróbować ten przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Ale fajny pomysł na inny obiad- do wyprobowania! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !