Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błyszczący sos z czerwonych borówek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czerwonych borówek umytych i przebranych 100 gram
cukier 5 łyżeczek
woda zimna 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Błyszczący sos z czerwonych borówek

- Borówki wkładamy do małego granuszka, zalewamy wodą i dodajemy cukier, czekamy kilka minut, aż powstanie gęsty sos (zmniejszy swą objętość o połowę). Gasimy płomień, odstawiamy do ostygnięcia.
- Borówkowy sos miksujemy blenderem na gładką masę. Podajemy zimny, rewelacyjne komponuje się z mięsem mielonym np. małymi kotlecikami. Niebo w gębie!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 13.01.2012 10:49
Piekny i pyszny :)
aniapetr 24.10.2011 11:46
super do mięska, pychotka
aniapetr 24.10.2011 11:46
super do mięska, pychotka
Jolanta40 17.10.2011 20:50
super
wiktor188 16.01.2011 21:01
Pycha
SmacznaPyza 15.01.2011 10:07
uwielbiam sos borówkowy
etka 02.09.2010 16:25
piękny kolor
Aleksandra55 29.08.2010 21:50
Mniam, mniam :)
polly66 04.08.2010 18:36
faktycznie błyszczący ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak