Sposób przygotowania

- Borówki wkładamy do małego granuszka, zalewamy wodą i dodajemy cukier, czekamy kilka minut, aż powstanie gęsty sos (zmniejszy swą objętość o połowę). Gasimy płomień, odstawiamy do ostygnięcia.
- Borówkowy sos miksujemy blenderem na gładką masę. Podajemy zimny, rewelacyjne komponuje się z mięsem mielonym np. małymi kotlecikami. Niebo w gębie!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    polly66

    faktycznie błyszczący ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra55

    Mniam, mniam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    piękny kolor
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    uwielbiam sos borówkowy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    super do mięska, pychotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    super do mięska, pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Piekny i pyszny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !