Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada mięsna w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 1 szt
cebula biała 2 szt
czosnek 1 ząbek
masło 2 łyżki
mięso mielone wieprzowe 40 dag
musztarda 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1/4 łyzeczki
jajko 2 szt
ciasto francuskie 30 dag
tymianek 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada mięsna w cieście

Ciast rozmrozić pod przykryciem, aby nie pokryło się kropelkami wody. Bułkę namoczyć w zimnej wodzie. Obrać cebulę i czosnek, pokroić w drobną kostkę i zeszklic na maśle.
Do mielonego mięsa dodać odciśniętą bułkę, cebulę, czosnek, jajko, musztardę i przyprawy. Dokladnie wymiezać i uformować wałek.
Ciasto rozwałkować i uformować roladę. Posmarować jajkiem i ponakłuwać widelcem. Piec w gorśącym piekarniku na złoty kolor przez 15 minut, później zmniejszyć temperaturę i piec przez 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 17.09.2010 06:19
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak