Sposób przygotowania

Obie mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sito. Masło roślinne należy utrzeć wraz z białym cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodawać po jednym żółtku, skórkę z pomarańczy, sok pomarańczowy i przesiane mąki. Z białek ubić pianę i wmieszać ją w masę. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką małej tortownicy i piec je w temp. 200 stopni przez około 45 minut. Ciasto ostudzić i przekroić na dwa blaty.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody i odstawić do napęcznienia. Kremówkę ubić z żelatyną. Śmietaną przełożyć blaty ciasta, posmarować nią wierzch i brzegi. Ciasto udekorować kandyzowanymi wiśniami i posypać startą czekoladą. Zamiast czekolady można użyć gotowej posypki.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    szybki bo szybko go się zjada?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Paweł29

    Heheh
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Po przepisie wnioskuję że pyszne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    torcik to torcik
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    lubię torciki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    szybki i pyszny, czyli to co lubię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !