Sposób przygotowania

W garnku rozgrzać olej, wrzucić pokrojony drobno por, seler i startą na buraczanej tarce marchew. Chwilę podusić i dodać pokrojony w cieniutkie plasterki czosnek.
Doprawić solą, pieprzem i suszonymi ziołami.
Dodać puszkę pomidorów, wrzucić kilkanaście pokrojonych oliwek i kilka marynowanych pieprzy.
Wlać tyle soku pomidorowego (najlepiej ostrego), żeby powstał sos (ok 1 szklanki). Wrzucić pokrojone sery pleśniowe i dusić, aż się rozpuszczą. Na sam koniec dodać porwane świeże listki bazylii.
Podawać z makaronem ugotowanym na półtwardo i posypane startym parmezanem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Ktoś mi dodał zdjęcia jakiegoś rozgotowanego makaronu z mięsem (?) Tylko 4 pierwsze zdjęcia sa moje. Jak się dodaje zdjęcie do przepisu, to chyba potrawę wypadałoby zrobić zgodnie z przepisem (!) a nie wrzucać zdjęcie makaronu oblepionego sosem pomidorowym- gdzie są warzywa, tóre podałam w przepisie????
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    musi byc przepyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    pysznie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    annamariakowalczyk3

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ładnie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdalea

    apetyczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    agogo2

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !