Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z matiasów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matias - filet 4 szt
seler korzeniowy 10 dag
ziemniaki ugotowane 30 dag
jabłko kwaśne 1 szt
cebula biała 1 szt
korniszony 2 szt
ocet winny 2 łyżki
majonez tradycyjny 5 dag
śmietana kwaśna 10 ml
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
ananas 3 plastry
sok ananasowy 4 łyżki
orzechy arachidowe 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z matiasów

Matiasy osuszyć, pokroić w paski i dodać sok ananasowy. Seler pokroić w drobną kostkę duśić 5 min w niewielkiej ilości posolonej wody. Dodać pokrojone ziemniaki i ananasa. Jabłko pokroić na małe kawałki. Cebulę i ogorki pokroić w drobną kostkę. Orzechy grubo posiekać. Całość wymieszać z octem i marynować. Majonez wymieszać ze śmietaną i musztardą. Dodać do sałatki, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota71 23.09.2010 07:49
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak