Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga panierowana Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety pangi 5 sztuk
olej sezamowy 1 łyżka
olej roślinny 3 łyżki
sos rybny 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
sos śliwkowy Tao Tao 1 łyżka
papryczka chilli z zalewy Tao Tao-posiekana 1 sztuka
jajko 1-2 sztuki
olej do smażenia
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 sztuka
sos sojowy grzybowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Panga panierowana Eli

Umyte filety osuszyc ręcznikiem papierowym i przekroić na dwie części.Składniki marynaty ubić trzepaczką,zalać rybę i wstawić do lodówki na kilka godzin.Wyjąć rybę z marynaty,osuszyć ręcznikiem papierowym,panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak