Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik urodzinowy :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1/2 szklanki Fety pokrojonej w kostkę z solanki,1/2 szklanki gotowanego mięsa raków w zalewie ( kupne - w słoiczku )
szczypiorek 0,25 pęczka
rzodkiewka 0,25 pęczka
koperek 0,25 pęczka
jajko 4 szt.
ząbek czosnku 2 szt.
jogurt grecki 1/2 l
śmietana 18-procentowa 1 duże opakowanie
burak czerwony 1 szt.
olej 3 łyżki (z suszonych pomidorów)

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik urodzinowy :

Pokroić szczypior i koper .Rzodkiewkę utrzeć na tarce jarzynowej w cienkie plasterki, a obrane ogórki utrzeć na tarce na ,, grubych oczkach \" .Pomidory suszone pokroic w paseczki . Buraka utrzeć na tarce ( grube oczka ). , zalać 100 mll wody i ugotować - ostudzić. Rozetrzeć czosnek z odrobiną soli . Wymieszać wszystkie składniki ( buraczek z wodą w której sie gotował ). Doprawić do smaku solą , cukrem, pieprzem , sokiem z cytryny , cukrem i barszczem czerwonym .Dodać Fetę .
Wstawić na trochę do lodówki by się schłodził .
Podawać układając na chłodniku ćwiartki jaj na twardo i mięso raków - posypać koprem. Udekorować zielonym i czerwonym cawiartem .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiurek 18.09.2010 22:59
bardzo kolorowo!
kasiurek 18.09.2010 22:59
bardzo kolorowo!
kasiurek 18.09.2010 22:59
bardzo kolorowo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak