Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z twarożku homogenizowanego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 łyżki
jajko 1 szt
sól do smaku
natka z zielonej pietruszki 1 łyżka
masło 1 łyżka
serek homogenizowany 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z twarożku homogenizowanego

Włożyć twarożek do miseczki, dodać jajko. Wymieszać dokładnie oba składniki, a następnie wsypać mąkę, odrobinę soli i natkę z zielonej pietruszki. Ciasto wymieszać. Kłaść łyżką małe, podłużne kluski do lekko wrzącej wody, osolonej do smaku. Po włożeniu wszystkich klusek, na krótko naczynie przykryć. Podawać kluseczki zaraz po ugotowaniu stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 04.07.2013 09:45
fajny pomysł
Iwusia 23.11.2012 23:09
fajne te kluseczki
barbara11561 18.05.2012 09:23
świetne
Monika193
Monika193 23.01.2011 01:07
uwielbiam kluseczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak