Sposób przygotowania

Włożyć twarożek do miseczki, dodać jajko. Wymieszać dokładnie oba składniki, a następnie wsypać mąkę, odrobinę soli i natkę z zielonej pietruszki. Ciasto wymieszać. Kłaść łyżką małe, podłużne kluski do lekko wrzącej wody, osolonej do smaku. Po włożeniu wszystkich klusek, na krótko naczynie przykryć. Podawać kluseczki zaraz po ugotowaniu stopionym masłem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam kluseczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajne te kluseczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !