Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe zawijaski Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe 7 sztuk
parówki cienkie 7 sztuk
Musztarda sarepska Prymat do posmarowanie kotletów
maślanka 1/2 litra
chrzan ze słoika 4 łyżki
wykałaczki 14 (namoczone w wodzie)
Grill przyprawa klasyczna Prymat 3 łyżki
ser gouda 7 słupków długości parówek

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe zawijaski Eli

Kotlety roztłuc tłuczkiem na cienkie płaty,oprószyc pieprzem i posmarować musztardą.Na krótszy brzeg kotleta położyć parówkę,ser,zwinąć i spiąć dwoma wykałaczkami.Składniki marynaty dokładnie wymieszać,zalać schabowe zawijaski i włożyc na noc do lodówki.Piec na grillu przez około 40 minut.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oliwkowa
oliwkowa 18.04.2011 16:23
Super przepis
wedith1 23.08.2010 06:56
Po prostu rewelacja!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak