Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z patelni

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z Soli 2 sztuki
marchewka 4 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler biały 1/2 sztuki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
natka pietruszki
olej do smażenia
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z patelni

Filety obficie polewamy sokiem z cytryny i zostawiamy co najmniej na godzinę.
Następnie zlewamy nadmiar soku, przyprawiamy przyprawą do ryb.
Wrzystkie wrazywa trzemy na grubej buraczanej tarce.
Na patelnię wlewamy trochę oleju i łyżkę masła.
Układamy filety, kładziemy warstwę warzyw posypujemy solą ziołową i dusimy pod przykryciem ok 20-30 minut.
Na koniec posypujemy natką pietruszki.
Najlepiej podawać w ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 30.08.2011 23:03
zdrowe
novita23 10.08.2011 13:27
ciekawe
Marzena34 15.02.2011 10:10
fajne
Marzena34 15.02.2011 10:10
fajne
Grażyna13 18.12.2010 12:39
Bardzo smakowita :)
Martysia 01.12.2010 19:40
świetny przepis :)
wedith1 30.10.2010 15:34
Świtne! pomyłsowe i smakowicie wygląda!
wolochski 29.10.2010 12:26
ciekawe
wolochski 29.10.2010 12:26
ciekawe
wolochski 29.10.2010 12:26
ciekawe
annamariakowalczyk3 13.10.2010 20:30
smacznie wygłąda
bietka 05.10.2010 11:25
Ciekawy przepis:)
Patrycja40 05.09.2010 09:32
super
buksiak12 27.08.2010 16:16
super sprawa
Dorota71 27.08.2010 11:31
ciekawe jak smakuje
Emilia22 27.08.2010 10:55
fajny przepis
Katarzyna/kate1980 20.08.2010 13:07
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak