Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana z czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

3-4 ząbki czosnku
1 duża łyżka masła
1 duża lyżka maki
sól
1 łyżka octu
ziemniaki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana z czosnkiem

1. Kapustę poszatkować i ugotować (do miękkości). Odcedzić.
2. Przygotować zasmażkę: pełna łyżkę masła roztopić na patelni, dodać łyżkę mąki. Wymieszać. Równocześnie z kapustą gotować ziemniaki (do obiadu, ale również 2 do kapusty). Dodać wodę (około 1 szkl.) z ugotowanych ziemniaków do zasmażki. Zagotować.
4. Do kapusty dodać zasmażkę. Wymieszać. Dodać ugotowane, pogniecione ziemniaki oraz posiekany czosnek, sól i ocet. Wymieszać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 04.11.2010 13:20
Taka kapustka mi odpowiada.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak