Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OGÓRKI KONSERWOWE

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda wg zalewy
ocet 10 % wg zalewy
sól wg zalewy
cukier wg zalewy
koper świeży gałazki
czosnek ząbki
marchew świeża

Przepis i sposób przygotowania na: OGÓRKI KONSERWOWE

Zalewa: 2 litry wody, 1 szklanka octu, 3 łyżki soli, 3 łyżki cukru

Do każdego słoika gorczyca, koper 1 gałązka, czosnek 2 ząbki i parę plasterków marchewki oraz liść laurowy.
Wybieramy małe ogórki, w słoiku układamy na dnie większe i na górze mniejsze. Staramy się je bardzo ciasno ułożyć.
Zalewamy do słoików i zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 15.01.2012 01:58
Lubię ogórki konserwowe, zwłaszcza takie malutkie korniszonki :)
Barbara55 10.06.2011 16:13
lubię takie ogóreczki sama robię w domu
szajba2 06.06.2011 17:03
zgrabne ogóreczki
Bart 05.03.2011 22:46
ja często podjadam takie ogóreczki
Małgorzata106 21.02.2011 18:24
super wyglądają
rakow2
rakow2 11.02.2011 15:06
jakie ładne ogóreczki
IZABELA29 07.10.2010 09:25
ja tą ilośc octu daje na 4 l wody ,zalewa nie za ostra wychodzi?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak